Aicina iedzīvotājus ar unikālu Morzes ābeces lietotni iesūtīt apsveikumus Latvijai tās simtgadē

31.10.2018

VAS „Elektronisko sakari” patriotisma projekta „Apsveikums Latvijai” ietvaros jau ceturto gadu ir uzsācis apsveikumu maratonu, kura ietvaros aicina skolēnus un Latvijas iedzīvotājus kopumā līdz 18. novembrim apsveikt Latviju tās simtgadē, izmantojot speciālu Morzes ābeces lietotni. Tā ir pasaulē unikāla akcija, kuras mērķis ir neierastā veidā veicināt Latvijas iedzīvotāju patriotismu pret valsti.

Šogad projekts veltīts Latvijas simtgadei un labdarībai - katri demsit apsveikumi pārtaps par kūciņu, kas tiks nogādāta Latvijas bērnunamos dzīvošajiem bērniem. Savukārt šogad zibakcija tiks veidota ar īpašu sveču sienu, ko veidos bērni. 

Projekta ietvaros darbosies speciāla lietotne www.apsveikumslatvijai.lv, kurā ikviens var ģimenei, draugam, kolēģim vai paziņai nosūtīt savu apsveikuma tekstu Latvijai dzimšanas dienā, aizšifrējot to ar Morzes ābeci.

Jānis Bārda, VAS „Elektroniskie sakari” valdes priekšsēdētājs: „„Apsveikums Latvijai” ir pasaules mērogā unikāls projekts, jo apsveikuma sūtīšana notiek ar Morzes ābeci. Mēs lepojamies ar valsti, kurā dzīvojam, un tas bija viens no iemesliem, kāpēc nolēmām rīkot šo projektu - lai veicinātu patriotismu par valsti, izmantojot inženierzinātnes, kas ir mūsu darba specifika un Latvijas nākotne. Šogad projektam ir piešķirta jauna šķautne - tas tiek veltīts labdarībai un bērnu bērnunamos iepriecināšanai.”

Morzes ābeces skaņas ir veidotas kopā ar bērniem no Andžeja Grauda bungu skolas. Tas ļauj ikvienam noklausīties melodiskus apsveikumus un tos atminēt, kā arī sūtīt savus apsveikumus radiniekiem, draugiem un kolēģiem.

Šogad projekts tiek īstenots jau ceturto gadu. Iepriekš tā mērķis bija uzstādīt rekordu ar vienlaikus visvairāk nosūtītajiem apsveikumiem Latvijai tās dzimšanas dienā.