“Elektroniskie sakari” piedalās XII Latvijas – Baltkrievijas Starpvaldības komisijas sēdē Minskā

25.01.2017

No 23.–25. janvārim XII Latvijas-Baltkrievijas Starpvaldību komisijas ekonomiskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos sēdē Minskā piedalīsies “Elektroniskie sakari” uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jānis Bārda un Tehniskā departamenta direktors Māris Aleksandrovs.

Latvijas – Baltkrievijas Starpvaldību komisijas sēdes ietvaros ar Baltkrievijas sakaru administrācijas pārstāvjiem paredzēts pārrunāt jautājumus, kas skar abu valstu pierobežas teritorijas frekvenču spektra drošu un kvalitatīvu izmantošanu un pārraudzību, kā arī apspriedīs iespējas ciešākai sadarbībai, lai sekmētu abu valstu iespējas attīstīt jau esošos 4G mobilos sakarus un 5G risinājumus nākotnē, radio apraidi, TV apraidi, u.c.

Tāpat Latvijas un Baltkrievijas sakaru administrācijas pārstāvji apmainīsies ar pieredzi, lai rastu ilgtermiņa risinājumus sakaru nozares dinamiskajai attīstībai atbilstošam tehniskās pārvaldības modelim, kas vērsts uz regulāru  darba efektivitātes paaugstināšanu un izmaksu samazināšanu, un  apsvērs komercpakalpojumu segmenta attīstības perspektīvas.