VAS “Elektroniskie sakari” piedalās “Industrijas diena 2018”

23.03.2018

Šā gada 22. martā VAS “Elektroniskie sakari” sadarbībā ar Latvijas mobilo telefonu (LMT) piedalījās Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas sadarbībā ar Aizsardzības ministriju un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem organizētajā pasākumā “Industrijas diena 2018”. Šī ir otrā reize, kad VAS “Elektroniskie sakari” piedalās “Industrijās dienā”.

“Industrijas diena 2018” ietvaros, VAS “Elektroniskie sakari” pārstāvis U.Akmens interesentiem sniedza informāciju par radiosignāla peilēšanu ar uzņēmuma profesionālās  aparatūras un programmatūras palīdzību, kamēr LMT  prezentēja uzņēmuma izstrādāto risinājumu “Viedsargs”. “Viedsargs” ir mobilā platforma, kas nodrošina drošu komunikāciju karavīru starpā, izmantojot specializētus mobilos telefonus.

Kā savā runā uzsvēra Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris L.Kalniņš: “Militārai jomai ir nepieciešami ne tikai ieroči un munīcija. Šodien tā nevar veiksmīgi darboties arī bez kvalitatīviem un inovatīviem  informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) risinājumiem”.  

Industrijas dienu kopš 2014. gada organizē Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija sadarbībā ar Aizsardzības ministriju un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, lai pārrunātu aizsardzības nozares attīstības plānus un iepazītu industrijas un zinātnes piedāvājumu aizsardzības spēju stiprināšanai.