5G Techritory forums starptautiski atzīts par labāko tiešsaistes pasākumu 2020. gadā

5G Techritory forums starptautiski atzīts par labāko tiešsaistes pasākumu 2020. gadā
27.11.2020

VAS ‘’Elektroniskie sakari’’ un 3K MANAGEMENT organizētais starptautiskais 5G ekosistēmas forums ‘’5G Techritory’’ saņēmis starptautisku balvu kā labākais tiešsaistes pasākums 2020. gadā. Tas apliecina Latvijas un Rīgas spēju kļūt par tiešsaistes un hibrīdpasākumu centru Eiropā.

                Baltijas un Ziemeļvalstu pasākumu foruma organizētajā ‘’Amber Event Awards’’ ceremonijā, kas norisinājās 25. novembrī tiešsaistē, apbalvoja labākās aģentūras un uzņēmumus, kas šogad, COVID-19 pandēmijas apstākļos, radījuši kvalitatīvus, radošus un unikālus tiešsaistes vai hibrīdpasākumu risinājumus.  Balvu kategorijā ‘’Tiešsaistes pasākumi’’ un konkursa Grand Prix saņēma aģentūra 3K MANAGEMENT par 3.Baltijas jūras reģiona 5G ekosistēmas foruma  ‘’5G Techritory’’ organizēšanu kopā ar Valsts akciju sabiedrību ‘’Elektroniskie sakari’’. Kopumā žūrija, kurā tika pārstāvēti tādi uzņēmumi kā Nokia, Air Baltic Corporations, AMAZON Baltijas un Ziemeļvalstu pārstāvniecība, Ericsson, Krievijas Nacionālā pasākumu speciālistu asociācija u.c. institūcijas un aģentūras, izvērtēja 138 pasākumu risinājumus.

              ‘’2020. gads ir pilnībā mainījis radošo industriju un pasākumu producēšanas nozares realitāti.  "5G Techritory" forums ir bijis lielisks piemērs tam, kā klienta uzdrīkstēšanās, jaunu tehnoloģiju, inovatīvu produktu un radošu risinājumu izmantošana, sazobē ar radītu kvalitatīvu saturu, ir sniegusi iespēju 3K MANAGEMENT un Latvijai sevi parādīt kā konkurētspējīgu spēlētāju Ziemeļeiropas līmenī.’’ tā Gints Kronbergs, 3K MANAGEMENT vadītājs.

                 ‘’5G Techritory’’ forums norisinājās 11. un 12. novembrī tiešsaistē, īpaši pasākumam izstrādātā platformā, kura veidota kā pasākuma sociālais tīkls. Rīks nodrošina dalībnieku reģistrāciju un profila izveidi, pasākuma programmu un sava notikumu kalendāra plānošanu, pārvietošanos starp pasākuma skatuvēm, ērtu dalībnieku savstarpējo komunikāciju, jaunumu sadaļu, aptauju veikšanu, “expo” zonu u.c. elementus. Lai noturētu auditorijas uzmanību, platformā iekļauti arī dažādi spēļošanas elementi. Notikušā ‘’5G Techritory’’ foruma ietvaros piedalījās vairāk nekā 2050 dalībnieku un 200 augsta līmeņa runātāju, no kuriem 90% pieslēdzās attālināti, un atsauksmes par platformas interaktivitāti un izstrādātajiem risinājumiem, pierāda, ka šī platforma arī turpmāk būs lielisks rīks, ko izmantot tiešsaistes vai hibrīdpasākumu organizatoriem.

                ‘’Pieņemot lēmumu organizēt tāda mēroga pasākumu tiešsaistē, mēs uzņēmāmies ļoti lielu risku, jo šāds formāts pieprasa no organizatoru puses pievērst vēl lielāku uzmanību gan tehnisko risinājumu kvalitātei, gan satura pasniegšanas veidam un auditorijas un runātāju mijiedarbības nodrošināšanai.  Esam gandarīti par izcilo rezultātu, ko esam sasnieguši kopā ar spēcīgu komandu, kurā pārstāvēti gan producenti, satura veidotāji un mārketinga speciālisti, gan IT risinājumu izstrādātāji un dizaineri. Iegūtais apbalvojums vēl vairāk pierāda, ka Latvija var!’’ tā Neils Kalniņš, 5G Techritory direktors un VAS Elektroniski sakari Attīstības un klientu vadības departamenta direktors.

Iepazīties ar platformu un ‘’5G Techritory’’ foruma arhīvu joprojām var noskatīties platformā live.5gtechritory.com. Reģistrācija tajā atvērta līdz 2020. gada 1. decembrim, savukārt sesiju arhīvs būs pieejams līdz gada beigām.  Platforma kā pakalpojums pieejams arī citiem pasākumu organizatoriem.


Par “5G Techritory”

“5G Techritory” ir ikgadējs 5G ekosistēmas forums, kas veicina 5G attīstību Eiropā un pasaulē. Forums kalpo kā platforma starpvalstu, starpnozaru un starpinstitūciju sadarbībai Baltijas jūras reģionā. Plašāka informācija: 5gtechritory.com

Forumu organizē VAS “Elektroniskie sakari”, sadarbībā ar Starptautisko telekomunikāciju apvienību (ITU). Foruma stratēģiskais partneris LMT, to atbalsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) un Eiropas Komisija (DG Connect).