5.novembrī piedalāmies pirmajā Indijas-NB8 uzņēmējdarbības konklāvā

VAS Elektroniskie sakari pārstāv Latviju pirmajā Indijas-NB8 uzņēmējdarbības konklāvā ar nosaukumu “Inovāciju vadīta partnerība izaugsmei jaunā pasaulē”
05.11.2020

Jau šodien Neils Kalniņš, Attīstības un klientu vadības departamenta direktors, piedalīsies pirmajā Indijas-NB8 uzņēmējdarbības konklāvā ar nosaukumu “Inovāciju vadīta partnerība izaugsmei jaunā pasaulē”, prezentējot Baltijas jūras reģiona 5G ekosistēmas forumu ''5G Techritory'' kā vienu no platformām ciešākas sadarbības veidošanai starp Indiju, Baltiju un Ziemeļvalstīm.

Pasākumu virtuāli atklās Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs kopā ar Indijas ārlietu ministru Subramaniamu Džaišankaru un citiem ministriem no Ziemeļvalstu un Baltijas valstu (NB8) reģiona.

Pasākums sastāvēs no trim daļām – paneļdiskusijām, divpusēju kontaktu veidošanas (b-to-b), un uzņēmumu ekspozīcijām. Piedalīties aicināts katrs interesents, reģistrējoties vietnē: https://www.ciihive.in/SignUp.aspx?EventId=INBC

Konklāvs fokusēsies uz jautājumiem, saistītiem ar jaunām un nākotnes tehnoloģijām un inovācijām nolūkā apzināt jaunas sadarbības iespējas, kopīgi virzoties uz digitālu un zaļu nākotni.

Latviju paneļdiskusijās pārstāvēs: VAS Elektroniskie sakari, LMT, SAF Tehnika, Accenture, Latvijas Kosmosa industriju asociācija, RTU Telekomunikāciju institūts, Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts, kā arī Twino.

Konklāvu organizē Indijas Ārlietu ministrija sadarbībā ar Indijas Industriju konfederāciju (CII), kas ir viena no vadošām industrijas apvienībām Indijā, un tas notiks virtuālā platformā. Konklāva atklāšanā piedalīsies Latvijas, Indijas, Dānijas, Igaunijas ārlietu ministri, kā arī Somijas tirdzniecības ministrs un Islandes industriju un inovāciju ministrs. Konklāva mērķis ir veicināt esošo un apzināt jaunas Indijas-NB8 sadarbības iespējas nākotnes tehnoloģiju un inovāciju jautājumos, kā arī dalīties viedizācijas pieredzē, nolūkā veidot jaunas zināšanu un industrijas partnerības, kopīgi virzoties uz digitālu un zaļu nākotni.

Pilna pasākuma programma pieejama šeit: