Aizvadīta augsta līmeņa ekspertu diskusija par Latvijas stratēģiskajām interesēm un prioritātēm

26.05.2021

Lai veicinātu Latvijas atpazīstamību kā unikālu un konkurētspējīgu vietu tehnoloģiju radīšanai, attīstībai un ieviešanai, veicinātu ekonomisko izaugsmi un ilgtspējīgu attīstību, ir būtiski veidot un uzturēt sadarbību nacionālā līmenī starp politikas veidotājiem un tehnoloģiju radītājiem, attīstītājiem.

VAS Elektroniskie sakari, lai īstenotu iepriekš minētos mērķus, aizvadītajā nedēļā organizēja augsta līmeņa ekspertu diskusiju, kurā tika pārrunātas Latvijas stratēģiskās intereses un prioritātes. Sanāksmē piedalījās teju 30 politikas veidotāji, valsts kapitālsabiedrību un universitāšu pārstāvji.

Neils Kalniņš, 5G Techritory direktors: ‘’ Ir ļoti svarīgi veidot kvalitatīvu diskusiju par to, ko mēs, Latvijas valsts, saredzam kā mūsu stratēģiskās intereses. Vairāku gadu garumā strādājam pie tā, lai Latvija kļūtu par spējīgu, unikālu, digitāli attīstītu valsti, kurā jaunās tehnoloģijas tiek testētas – aprobētas, pielāgotas un pārbaudītas. Mēs, VAS Elektroniskie sakari, esam pārliecināti, ka sadarbojoties, kopīgiem spēkiem varētu radīt daudz elastīgāku, inovatīvāku, ātrāku lēmumu pieņemšanu un politikas iniciatīvu realizēšanas sistēmu, tādējādi virzoties uz grandioziem ekonomiskajiem sasniegumiem.''

Sanāksmes laikā tika uzsvērts, ka, izmantojot mūsu organizēto Eiropas vadošo 5G ekosistēmas forumu ''5G Techritory'' kā platformu, varam ne tikai veicināt Latvijas atpazīstamību un prezentēt savus augstos sasniegumus sakaru lietojamības jomā, bet arī izzināt starptautisko pieredzi un veidot jaunas sadarbības, lai kopīgi strādātu pie valsts stratēģisko mērķu efektīvas realizēšanas.

Paldies ekspertiem par dalību šajā sanāksmē. Esam pārliecināti, ka, organizējot šo sanāksmi, esam uzsākuši būtisku darbu pie vienotas, efektīvas sadarbības attīstīšanas.

Sanāksmē piedalījās pārstāvji no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Ārlietu ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Satiksmes ministrijas, Aizsardzības ministrijas, Rīgas Domes, Latvijas Mobilais Telefons, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Latvijas valsts radio un televīzijas centra, Latvijas Valsts mežiem, Latvenergo, Rīgas Biznesa skolas, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Stradiņu universitātes, ALTUM, Rīgas brīvostas pārvaldes, Pārresoru koordinācijas centra.