Aizvadīta VAS ES Klientu diena 2021

30.09.2021

2021. gada 16. septembrī norisinājās VAS Elektroniskie sakari (VAS ES) Klientu diena.  Ņemot vērā, ka šogad tā tika organizēta, atzīmējot uzņēmuma 30. gadadienu, pasākumā ne tikai iepazīstinājām klientus ar šī brīža aktualitātēm, bet arī atskatījāmies uz vēsturiski nozīmīgākajiem notikumiem un sasniegumiem un ielūkojāmies nākotnes plānos un vīzijā.

Pasākums norisinājās attālināti, to vadīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jānis Bārda.

Klientu dienu atklāja Gatis Ozols, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra vietnieks digitālās transformācijas jautājumos, izsakot atzinīgus vārdus par līdzšinējo sadarbību ar VAS ES. Savā uzrunā Ozols uzsvēra, ka uzņēmuma līdz šim paveiktais ir spilgts piemērs, kā, izmantojot tehnoloģiju sniegtās iespējas, var uzlabot ne tikai savu iekšējo procesu efektivitāti, bet vienlaikus risināt sabiedrībai būtiskas vajadzības un veidot uzņēmējiem atbilstošu darbības vidi. VARAM uzskata, ka sadarbībai ar VAS Elektroniskie sakari ir izšķiroša nozīme ne tikai elektronisko sakaru jomas attīstīšanā, bet arī visas digitālās transformācijas attīstības atbalstīšanā un veicināšanā.

Pasākuma pirmajā daļā klientiem un sadarbības partneriem tika demonstrēts video par mūsu uzņēmuma vēsturi no 1991. līdz 2021. gadam – līdzšinējiem sasniegumiem, pagrieziena punktiem VAS ES darbībā un attīstībā. Ir būtiski apzināties uzņēmuma vēsturi un izveidotajiem darbības pamatiem, taču vēl būtiskāk ir domāt par nepārtrauktu virzību, attīstību, ilgtspēju un izaugsmi, tāpēc, turpinot ceļojumu pa laika līniju, valdes priekšsēdētājs Jānis Bārda klātesošajiem prezentēja nākotnes vīziju un mērķus jeb vidēja termiņa stratēģiju 2022.–2024. gadam.  

Savukārt pasākuma otrajā daļā VAS ES speciālisti prezentēja šī brīža aktualitātes, kas palīdz uzņēmumam tiekties uz nākotnes ieceru kvalitatīvu realizēšanu. Tika prezentētas tādas tēmas kā:

  • EMS pakalpojumi (prezentēja Māris Aleksandrovs, Tehniskā departamenta direktors);
  • Radiofrekvenču plānošanas līdzšinējā attīstība, nākotnes tendences un izaicinājumi (prezentēja Rinalds Ritmanis, Radiofrekvenču plānošanas nodaļas vadītājs);
  • Numerācijas datubāze (prezentēja Guntars Sviķis, eksperts numerācijas pārvaldības un projektu jautājumos);
  • VAS ES inovatīvie risinājumi frekvenču spektra uzraudzībā (prezentēja Lauris Labanovskis, Radiofrekvenču uzraudzības nodaļas vadītājs);
  • Eiropas vadošais 5G ekosistēmas forums ‘’5G Techritory’’ (prezentēja Neils Kalniņš, 5G Techritory programmas direktors)

Pateicamies visiem mūsu klientiem un sadarbības partneriem. Jūsu uzticība, sadarbība un ierosinājumi vienmēr ir bijuši un būs mums svarīgi, jo tikai kopīgiem spēkiem mēs varam nodrošināt nepārtrauktu elektronisko sakaru nozares attīstību.