"Elektroniskie sakari" darbinieks saņem "Jāņa Lintera fonda" prēmiju

09.11.2018

"Elektroniskie sakari" Reģionu dienesta galvenais speciālists Vjačeslavs Vogoļenoks, inženiera "Jāņa Lintera fonda" svinīgajā ceremonijā 2018. gada 8. novembrī tika apbalvots ar elektronisko sakaru nozarē augstāko profesionālo apbalvojumu - J. Lintera prēmiju un piemiņas medaļu, par personīgo ieguldījumu Latvijas radiofrekvenču uzraudzības sistēmas attīstībā un kvalitatīvas piekļuves radiofrekvenču spektra nodrošināšanā Latvijas reģionos.

Pirmo J. Lintera prēmiju par ieguldījumu elektronisko sakaru nozares attīstībā 1990. gadā saņēma 11 laureāti. Bet 1993. gada 20. decembrī uzņēmumi Lattelekom, LMT un Tele2 nodibināja Jāņa Lintera fondu. Līdz 2017.gadam, J. Lintera apbalvojumus ir saņēmuši gandrīz 600 elektronisko sakaru nozares speciālisti. Inženieris Jānis Linters (1879–1963) ir viens no radiofonijas pamatlicējiem Latvijā. J. Lintera vadībā 1925. gada 1. novembrī darbu sāka pirmais radioraidītājs Latvijā.

"Man lielākais brīnums dabā ir cilvēks. Radio ir tikai viens no viņa darbiem!" teicis Linters, un šie vārdi ierakstīti arī Lintera apbalvojuma laureātu atzinības rakstos.