Ievēlēti VAS Elektroniskie sakari padomes locekļi

Valsts akciju sabiedrības „Elektroniskie sakari” akcionāru sapulce 7. oktobrī ievēlējusi padomi, kurā darbosies trīs padomes locekļi: Tīna Kukka, Elita Baklāne – Ansberga, Ilze Oša
12.10.2020

Valsts akciju sabiedrības „Elektroniskie sakari” akcionāru sapulce 7. oktobrī ievēlējusi padomi, kurā darbosies trīs padomes locekļi: Tīna Kukka, Elita Baklāne – Ansberga, Ilze Oša.

Tīna Kukka ir ievēlēta par neatkarīgo padomes locekli ar kompetenci finanšu vadības un risku pārvaldības jomā. T. Kukkai ir maģistra grāds starptautiskajā ekonomikā un biznesā, vairāk kā 20 gadu darba pieredze banku sektorā.

Elita Baklāne – Ansberga ir ievēlēta par padomes locekli ar kompetenci biznesa stratēģiju izstrādes un ieviešanas jomā. E. Baklānei – Ansbergai ir iegūts maģistra grāds ekonomikā un maģistra grāds vadībzinātnē. Viņai ir ilgstoša darba pieredze vadošos amatos valsts pārvaldes un pašvaldības iestādēs.

Ilze Oša ir ievēlēta par padomes locekli ar kompetenci pārmaiņu vadības jomā. I.Ošai ir iegūta jurista kvalifikācija un profesionālais maģistra grāds valsts pārvaldē un uzņēmuma un iestāžu vadītāja kvalifikācija.

Padomes locekļu kandidātu atlasi veica ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas rīkojumu izveidota nominācijas komisija, kuru vadīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Edvīns Balševics.

Nominācijas komisija konkursa pirmajā atlases kārtā izvērtēja 16 kandidātus, kuri iesniedza pieteikumus konkursā uz valsts akciju sabiedrības „Elektroniskie sakari” padomes locekļa amatiem un astoņi kandidāti tika izvirzīti dalībai konkursa otrajā atlases kārtā.

Visi konkursa kandidāti tika izvērtēti atbilstoši noteiktajiem kritērijiem – konkursa pirmajā kārtā izvērtēti kandidātu iesniegtie dokumenti un kandidātu atbilstība izvirzītajām pamatprasībām, kandidātu valodu zināšanas, izglītība, pieredze un reputācija. Savukārt konkursa otrajā kārtā nominācijas komisija vērtēja kandidātu profesionālās zināšanas, izpratni par kapitālsabiedrības darbības jomām, redzējumu par kapitālsabiedrības attīstības perspektīvām, izpratni par korporatīvās pārvaldības principiem un biznesa ētiku (finanšu vadības un risku pārvaldības jautājumi, IKT joma, biznesa stratēģiju izstrāde un ieviešana, pārmaiņu vadība un organizāciju attīstības jautājumi), sociālās kompetences: stratēģiskā plānošana, vadība, lēmumu pieņemšana un atbildība, pārmaiņu vadīšana, kā arī tika vērtētas kandidātu svešvalodu zināšanas. 

Nominācijas komisija atlasīja četrus kandidātus. Padomes loceklis ar kompetenci informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā tik iecelts amatā, kad būs saņemtas nepieciešamās pielaides no valsts drošības iestādēm.


Informāciju sagatavoja:

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa