Komersantus informē par radioiekārtu lietošanas uzraudzību

VAS ES piedalās Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) rīkotajā seminārā "Radioiekārtu atbilstība un kontrole"
23.09.2020

Tirgū arvien vairāk palielinās piedāvāto elektrisko, elektronisko un radioiekārtu skaits, līdz ar to arvien aktuālāks kļūst temats par iekārtu atbilstību Eiropas Savienības un Latvijas tirgum.

Lai informētu komersantus, kas nodarbojas ar radioiekārtu ražošanu, importēšanu un izplatīšanu, par riskiem, biežāk konstatētajām neatbilstībām un aktuālajām normatīvo aktu prasībām, Kārlis Polāns, VAS Elektroniskie sakari Radiofrekvenču uzraudzības nodaļas Radiokontroles daļas vecākais radiosakaru inženieris, aizvadītajā nedēļā kā viens no pieaicinātajiem ekspertiem piedalījās Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) rīkotajā seminārā "Radioiekārtu atbilstība un kontrole".

Prezentācijas ietvaros Kārlis komersantus iepazīstināja ne tikai ar esošajiem izaicinājumiem radiosakaru traucējumu novēršanas kontekstā, bet arī ar radioiekārtām, kas visbiežāk konstatētas kā neatbilstošas lietošanai, piemēram, bezvadu atpakaļskata kameras automašīnām, radiosakaru slāpētāji, bezvadu videokameras u.tml.

Ir būtiski, ka komersanti ir informēti un pārliecinās par iekārtu atbilstību noteiktajām prasībām, un informē patērētāju par radioiekārtu lietošanas ierobežojumiem. Savukārt, patērētājus aicinām būt vērīgiem un pirms radioiekārtas iegādes pārliecināties par to atbilstību, vēršoties pie izplatītāja.  Būtisko informāciju varat atrast mūsu veidotajā infografikā. 

Paldies Patērētāju tiesību aizsardzības centram par rīkoto semināru un iespēju tajā piedalīties, daloties ar savām zināšanām un būtisko informāciju.