Pasaules Radiosakaru konference WRC-19

No š.g. 28. oktobra – 22. novembrim plānota VAS “Elektroniskie sakari” piedalīšanās Starptautiskās Telesakaru savienības (ITU) rīkotajā Pasaules Radiosakaru konferencē WRC-19, kas notiks Šarm el Šeihā, Ēģiptē
09.10.2019

No š.g. 28. oktobra – 22. novembrim VAS “Elektroniskie sakari” valde kopā ar Tehniskā departamenta pārstāvjiem piedalīsies Starptautiskās Telesakaru savienības (ITU) rīkotajā Pasaules Radiosakaru konferencē WRC-19, kas notiks Šarm el Šeihā, Ēģiptē. Pasaules radiosakaru konferences notiek ik pēc trim līdz četriem gadiem. WRC uzdevums ir pārskatīt Radiosakaru noteikumus un starptautisko līgumu, kas reglamentē radiofrekvenču spektra un ģeostacionārā satelīta un neģeostacionārā satelīta orbītas. Pārskatīšana tiek veikta, pamatojoties uz ITU padomes noteikto darba kārtību, kurā ņemti vērā iepriekšējo pasaules radiosakaru konferenču ieteikumi.

Šogad konferencē piedalīsies Apvienoto Nāciju Organizācijas pārstāvniecības un vairākas tās specializētās aģentūras. Kopumā paredzēts ka WRC-19 un Radiosakaru asambleju (RA-19) apmeklēs vairāk nekā 3500 dalībnieki, tostarp 193 delegāti no ITU dalībvalstīm un 267 ITU radiosakaru sektoru (ITU-R) locekļi.