Sadarbībā ar Kembridžas universitātes ekspertu delegāciju uzsākts darbs pie Riga - Metacity iniciatīvas attīstības

30.09.2022

Pagājušajā nedēļā uzņēmām pie sevis Kembridžas universitātes ekspertu delegāciju, kas bija ieradusies Rīgā, lai uzsāktu darbu pie 5G Techritory foruma ietvaros radītās “Riga – Metacity” iniciatīvas attīstības un izstrādātu šī projekta rīcības plānu, kas tiks prezentēts 5G Techritory 2022 forumā.

Vizītes laikā ekspertu komanda veica anketēšanu, padziļinātas intervijas un sarunas ar dažādām iestādēm, uzņēmumiem un institūcijām, lai izpētītu un sniegtu konkrētas rekomendācijas, kā Riga Metacity vīziju pārvērst par realitāti.

“Riga – Metacity” ir ideja par Rīgu kā inovatīvu paplašinātās realitātes un citu nākamās paaudzes tehnoloģiju risinājumu testbed jeb, izmēģinājuma vietu. “Riga – Metacity” no idejas ir pārtapusi par nacionāla līmeņa iniciatīvu, ko virza VAS Elektroniskie sakari un atbalsta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Tieslietu Ministrija, Rīgas dome, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Britu vēstniecība Latvijā. 

Iniciatīvas ambiciozais mērķis ir padarīt Rīgu par pasaulē pirmo Metacity jeb pilsētu, kurā cilvēki varēs izmēģināt Metaverse konceptu un tehnoloģijas.

Reģistrējies dalībai Eiropas vadošajā 5G ekosistēmas forumā 5G Techritory https://bit.ly/5GT2022 , kas šogad notiks no 29.-30.novembrim, un seko līdzi šim un citiem notikumiem. 


5G Techritory 2022 ir Eiropas vadošais 5G ekosistēmas forums, kas norisinās jau piekto gadu un to organizē VAS Elektroniskie sakari sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Starptautisko telekomunikāciju apvienību (ITU). Foruma stratēģiskais partneris ir Latvijas Mobilais Telefons un to atbalsta Ziemeļvalstu ministru padome un Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF).