Tiešsaistes seminārs “Radioiekārtu un bezpilota gaisa kuģu (dronu) atbilstība un kontrole”

Informācija par tiešsaistes semināra norisi
19.05.2022

(Patērētāju tiesību aizsardzības centra sagatavotā informācija)

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs rīko semināru “Radioiekārtu un bezpilota gaisa kuģu (dronu) atbilstība un kontrole” radioiekārtu un bezpilota gaisa kuģu (dronu) ražotājiem, importētājiem un izplatītājiem. Seminārā piedalīsies radioiekārtu lietošanas uzraudzības institūcija VAS “Elektroniskie sakari” un bezpilota gaisa kuģu lidojumu drošuma uzraudzības institūcija Civilās aviācijas aģentūra.

Radioiekārtas ir  kļuvušas par mūsu dzīves neatņemamu sastāvdaļu: mobilie telefoni, viedpulksteņi, lietu interneta (IoT) iekārtas, viedā mājsaimniecības tehnika, gudrās mājas, viedie skaitītāji, radiovadāmās rotaļlietas un daudz citu preču un iekārtu. Arvien lielāku popularitāti gūst arī droni, kuri vairs nav tikai rotaļlietas, bet sniedz arvien plašākas iespējas dažādu jomu profesionāļiem.

Semināra mērķis ir veicināt izpratni par radioiekārtām un droniem piemērojamo normatīvo aktu prasībām, komersantu pienākumiem, sniegt informāciju par ES tirgus uzraudzības projektiem, kā arī sniegt priekšstatu par riskiem, kas ir saistīti ar neatbilstošu radioiekārtu un dronu lietošanu, un biežāk konstatētajām neatbilstībām.

Seminārs ir paredzēts komersantiem, kas nodarbojas ar radioiekārtu un bezpilota gaisa kuģu (dronu) ražošanu, importēšanu un izplatīšanu (sadzīves tehnikas, IKT tehnikas, būvniecības un mājas preču veikali (arī internetveikali) u.c.).

Seminārs notiks MS Teams vidē 25.05.2022. plkst.10.00 – 13.00. 

Pieteikšanās līdz 20. maijam (ieskaitot), aizpildot pieteikšanās formu šeit

Uzaicinājuma saite uz semināru tiks nosūtīta reģistrētiem dalībniekiem 23.maijā.

Aicinām iesniegt aktuālos jautājumus par uz radioiekārtām attiecināmajām prasībām, sūtot uz e-pastu Grenada.Sofija.Demakina@ptac.gov.lv, savukārt par droniem uz e-pastu Liga.Brazma@ptac.gov.lv.