VAS “Elektroniskie sakari” ieliek pamatu radiofrekvenču spektra monitoringa punkta tornim Grobiņā

VAS “Elektroniskie sakari” ieliek pamatu radiofrekvenču spektra monitoringa punkta tornim Grobiņā un ierok kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm
04.08.2020

Šodien, 2020. gada 4. augustā, mēs VAS “Elektroniskie sakari” ieliekam pamatu radiofrekvenču spektra monitoringa punkta tornim Grobiņā, lai jau šī gada septembrī šeit slietos pirmā inženierbūve, ko būvējam no pašiem pamatiem.

Mūsu spēks rodams spējā pašiem plānot, radīt un uzturēt izveidoto. Tas tiešā mērā attiecināms uz radiofrekvenču spektra efektīvas izmantošanas nodrošināšanu. Vienots, centralizēti vadāms radiomonitoringa staciju tīkls, kas sastāv no Rīgas centrālās radiomonitoringa stacijas, 3 punktiem Rīgā un reģionālajām monitoringa stacijām 5 lielākajās Latvijas pilsētās - Liepājā, Ventspilī, Valmierā, Rēzeknē un Daugavpilī, ir stūrakmens radiofrekvenču spektra izmantošanas pārvaldes sistēmā.

Jaunajā tornī uzstādītā radiofrekvenču spektra monitoringa sistēma nodrošinās iespēju veikt Liepājā un tās apkārtnē strādājošo radioiekārtu signālu monitoringu un mērījumus, tajā skaitā arī uztvert un veikt mērījumus signāliem, kuru avots atrastos Baltijas jūrā. Mūsu pienākums, saņemot traucējumu pieteikumu maksimāli īsā laikā to konstatēt un novērst, tāpēc ir būtiski, ka radiofrekvenču spektra monitorings tiek veikts nepārtraukti, kvalitatīvi, precīzi un aptverot visu Latvijas teritoriju.  Mēs ticam, ka arī nākamās paaudzes turpinās mūsu iesākto darbu un tehnoloģiju attīstība, veicinās uzņēmuma turpmāko attīstību.