VAS Elektroniskie sakari piedalās starptautiskā izstādē Eurosatory

VAS ES piedalās Eurosatory
13.06.2022

No 2022. gada 13.- 17. jūnijam Francijā, Parīzē norisinās starptautiskā militāro un drošības uzņēmumu izstāde Eurosatory, kurā piedalās arī VAS Elektroniskie sakari.

VAS Elektroniskie sakari izstādē piedalās ar savu inovāciju un veiksmes stāstu –VAS ES inženieru izstrādātu radiomonitoringa programmatūru SKUDRA, kas jau ir pierādījusi sevi kā efektīvu un noderīgu rīku arī militārajā jomā.

2019.gadā  SKUDRA ieguva vienu no prestižākajām balvām starptautiskā konkursā "Inovāciju kvalitātes balva 2019" kategorijā “Publisko pakalpojumu inovācija”.

Radiofrekvenču uzraudzības departamenta direktors Māris Aleksandrovs: “Piedalāmies šajā pasākumā, jo vēlamies iepazīstināt interesentus ar radiomonitoringa programmatūru SKUDRA, tās funkcionalitāti un pielietošanas iespējām militārajā jomā, kā arī meklējam sadarbības partnerus no mēraparatūras ražotāju vidus, akadēmiskā sektora un mākslīgā intelekta ekspertus programmatūras SKUDRA turpmākai attīstībai.”

VAS Elektroniskie sakari Eurosatory piedalās pirmo reizi un pārstāv valsti Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas (DAIF) izveidotajā Latvijas nacionālajā stendā. Dalība starptautiskajā izstādē kopīgā nacionālajā stendā ir lielisks veids kā, apvienojot spēkus, labāk parādīt Latvijas spējas aizsardzības un drošības sektorā.

Eurosatory ir vērienīga militāra izstāde, kas notiek reizi divos gados, un šogad tajā piedalās vairāk kā 1200 dalībnieki, ar aizsardzības nozari saistīti uzņēmumi no vairāk nekā 60 valstīm. Saskaņā ar organizatoru informāciju plānots, ka šogad izstādi apmeklēs vismaz 50 000 ar aizsardzības un drošības nozari saistīti profesionāļi no 150 valstīm, to vidū vismaz 200 oficiālas delegācijas no 100 valstīm.