VAS "Elektroniskie sakari" izstrādātā informācijas drošības pārvaldības sistēma iegūst ISO 27001:2013 sertifikātu

VAS ES saņemtais sertifikāts ISO 27001:2013, kas apliecina atbilstību informācijas pārvaldības drošības jomā
10.06.2021

Apzinoties savu lomu un atbildību informācijas drošības jomā un rūpējoties par tās pilnveidošanu un attīstību, 2021. gada jūnijā Valsts akciju sabiedrība “Elektroniskie sakari” ieguva sertifikātu, kas apliecina, ka izstrādātā un ieviestā Informācijas drošības vadības sistēma ir atbilstoša starptautiskam standartam ISO 27001:2013 “Informācijas tehnoloģija. Drošības paņēmieni. Informācijas drošības pārvaldības sistēmas. Prasības”.

Līdz ar to uzņēmumā ir ieviesta un turpmāk tiks uzturēta integrētā vadības sistēma, kas apliecina VAS ES darbības atbilstību diviem starptautiski atzītiem standartiem - gan kvalitātes vadības jomā, gan informācijas drošības pārvaldības jomā.

Informācijas drošības vadības sistēmas sertificēšana atbilstoši standartam ISO 27001:2013 “Informācijas tehnoloģija. Drošības paņēmieni. Informācijas drošības pārvaldības sistēmas. Prasības.”, apliecina to, ka VAS ES ir ieviestas un tiek uzturētas procedūras attiecībā uz informācijas drošību, ka VAS ES spēj aizsargāt tās rīcībā esošo klientu informāciju, tādējādi paaugstina pakalpojumu sniegšanas kvalitāti.

Šis sasniegums ir VAS ES darbinieku kopīgā darba rezultāts. Tas apliecina, ka uzņēmums ir efektīvi strādājis, lai paaugstinātu iekšējo procesu efektivitāti un attīstītu un pilnveidotu savus pakalpojumus.

VAS ES kvalitātes vadības sistēma izveidota un sertificēta jau kopš 2008. gada atbilstoši starptautiskā standarta LVS EN ISO 9001:2008 “Kvalitātes vadības sistēmas prasības” nosacījumiem. Pārliecībā, ka atbilstība klientu prasībām pēc visaugstākā līmeņa kvalitātes ir nepieciešama uzņēmuma turpmākai izaugsmei, VAS ES kvalitātes vadības sistēma nepārtraukti tiek pilnveidota.

Par VAS ES partneri sertifikācijas procesā izvēlēta SIA “Bureau Veritas Latvia”.