VAS ES sadarbībā ar LVRTC organizēja domnīcu “5G Mobilitāte/No tehnoloģijas uz lietojumu”

VAS ES birojā, “5G Techritory” sadarbības platformas ietvaros 2019.gada 29.augustā norisinājās domnīca “5G Mobilitāte/No tehnoloģijas uz lietojumu”, ko organizēja VAS ES kopā ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centru (LVRTC).
30.08.2019

Š.g. 29. augustā Rīgā, VAS “Elektroniskie sakari” (VAS ES) birojā, “5G Techritory” sadarbības platformas ietvaros norisinājās domnīca “5G Mobilitāte/No tehnoloģijas uz lietojumu”, ko organizēja VAS ES kopā ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centru (LVRTC). 

Domnīcas mērķis bija rast vienotu publiska un privāta sektora redzējumu par 5G tehnoloģiju pielietojamību.

Kopumā domnīcā piedalījās vairāk nekā 30 eksperti no dažādām jomām, kurus vieno 5G tehnoloģiju un biznesa attīstības iespējas. Eksperti darbojās piecās tematiskajās darba grupās – loģistika, cilvēku pārvadājumi/sabiedriskais transports, ceļu infrastruktūra, lietotāju drošība, starpresoru politikas integrācija. Rezultātā katrai darba grupai izdevās identificēt lielākos mobilitātes izaicinājumus, definēt 5G tehnoloģisko risinājumu un attīstības virzienus, kā arī sniegt savu redzējumu par to, kādi varētu būt turpmākie soļi nākotnes infrastruktūras izveidē. 

Dalībnieku galvenās atziņas vieno uzskats, ka visa pamatā ir visu ieinteresēto pušu kopīga sadarbība, kas nākotnē varētu sniegt vislabāko rezultātu.

''Viens no mobilo sakaru veiksmīgas attīstības priekšnoteikumiem ir spēja savstarpēji konkurējošiem uzņēmumiem vienoties par galvenajiem attīstības virzieniem un kopplānot attīstībai nepieciešamo infrastruktūru. Darbs domnīcas ietvaros apliecināja, ka 5G un tā piedāvātās iespējas spēj vienot.'' - LVRTC Tehnoloģiju departamenta direktors Didzis Ozoliņš.

 

 

 

 

Par "5G Techritory” sadarbības platformu:

“5G Techritory” ir jauna, atvērta platforma pārrobežu, starplīmeņu un starpnozaru sadarbībai un ilgtspējīgas 5G ekosistēmas attīstībai Baltijas jūras reģionā.

Galvenais mērķis 2019. gadā ir apvienot nacionāla līmeņa spēlētājus, tai skaitā politika plānotājus, lēmumpieņēmējus un nozaru pārstāvjus, lai tālāk spētu veidot jaunas starptautiskas partnerības un veicinātu ilgtspējīgu tehnoloģiju attīstību, tādējādi reģionam kļūstot par līderi Eiropas Gigabit sabiedrībā.

Lielākais pasākums platformas ietvaros norisināsies no 27. līdz 29. novembrim Rīgā, kad Forums “5G Techritory” pulcēs aptuveni 70 augsta līmeņa lektorus no Eiropas, Āzijas un ASV, tostarp globālos un reģionālos līderus biznesā, Eiropas vadošos politikas veidotājus un valstu amatpersonas, starptautisko organizāciju vadītājus, investorus, uzņēmumu pārstāvjus, nozares ekspertus, satura izstrādātājus, inovāciju veicinātājus, start-up uzņēmumus, kā arī akadēmiskos un mediju pārstāvjus.