Aizvadīts starptautiskais 5G ekosistēmas forums ''5G Techritory''

11. un 12. novembrī tiešsaistē, īpaši pasākumam veidotā komunikācijas platformā, norisinājās 3. Baltijas jūras reģiona 5G ekosistēmas forums 5G Techritory
24.11.2020

11. un 12. novembrī tiešsaistē, īpaši pasākumam veidotā komunikācijas platformā, norisinājās 3. Baltijas jūras reģiona 5G ekosistēmas forums ''5G Techritory''.  Pasākums kopumā pulcēja vairāk kā 2000 dalībniekus, nozares profesionāļus, un 200 augsta līmeņa runātājus no visas pasaulses, lai diskutētu par 5G nākotni un izvērtētu pirmo pieredzi 5G ieviešanā. 

Foruma mērķis ir veicināt Baltijas jūras reģiona valstu valdību, mobilo tīklu operatoru, 5G produktu attīstītāju un pētniecības institūtu ciešāku sadarbību tālākai reģiona izaugsmei tehnoloģiju jomā. Paneļdiskusijās ietvaros tika apskatītas tādas tēmas kā 5G ieviešana un inovācijas, 5G un īpašumtiesības, viedās pilsētas, 5G un Wifi, kritiskās infrastruktūras sistēmas, 5G un datu privātums u.c. 

''5G Techritory'' forums radās, reaģējot uz nepieciešamību izveidot platformu ciešākai, kvalitatīvākai un plašākai starpsektoru un starprobežu sadarbībai. Tā bija nepieciešamība gan mums kā uzņēmumam, gan industrijai kopumā. Mēs, VAS Elektroniskie sakari, esam ļoti priecīgi, ka forums ir kļuvis par pasaules līmeņa notikumu un par būtisku platformu turpmākai nozares attīstībai. '' tā Jānis Bārda, VAS Elektroniskie sakari valdes priekšsēdētājs. 

 

Sadarbība ir viens no svarīgākajiem faktoriem, domājot par nozares ilgtspējīgu un mērķtiecīgu attīstību, tāpēc esam priecīgi, ka kopā ar partneriem esam īstenojuši šāda formāta pasākumu, kurš ir kā pamats vēl ciešākai un plašākai starprobežu un starpsektoru sadarbības veidošanai.

Foruma sesiju ieraksti joprojām ir pieejami pasākuma platformā live.5gtechritory.com , un tos var noskatīties līdz pat 2020.gada 31.decembrim. Tiem, kas iepriekš nav reģistrējušies platformā, to iespējams izdarīt līdz 1.decembrim. 

 


Par “5G Techritory”

“5G Techritory” ir ikgadējs 5G ekosistēmas forums, kas veicina 5G attīstību Eiropā un pasaulē. Forums kalpo kā platforma starpvalstu, starpnozaru un starpinstitūciju sadarbībai Baltijas jūras reģionā. Plašāka informācija: 5gtechritory.com

Forumu organizē VAS “Elektroniskie sakari”, sadarbībā ar Starptautisko telekomunikāciju apvienību (ITU). Foruma stratēģiskais partneris LMT, to atbalsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) un Eiropas Komisija (DG Connect).

Partneru vidū ir arī “Qualcomm”, “Cisco”, “Nokia”, “Ericsson”, “Frequentis”, “Rohde & Schwarz”, Rīgas Brīvostas pārvalde, “Live Riga”, “Altum”, VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs”, “Baltic International Bank”, “MikroTik”, “Microsoft”, “1NCE”, ASV vēstniecība Latvijā, Lielbritānijas vēstniecība Latvijā, Nīderlandes vēstniecība Latvijā, LIKTA, JETRO, 5GIA, ETSI, 5GAA, GSA, GSMA, GUTMA, 5GACIA un ALICE, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (Projekts Nr. 10.1.2.0/18/TP/004 ). 

Foruma mediju partneri - “Latvijas Radio”, “Tvnet” grupa, “Postimees”, “15min.lt”, “The Baltic Times”, “LETA”, “Labsoflatvia”, “Tech.eu”.