Notiks trīspusēja Baltijas valstu radiofrekvenču spektra uzraudzības speciālistu sanāksme

Ilustratīvas attēls ar uztverošo antenu sistēmu
03.10.2023

2023.gada 4. – 5. oktobrī norisināsies Baltijas valstu radiofrekvenču spektra uzraudzības speciālistu sanāksme, kas pulcēs vienkopus Latvijas, Lietuvas un Igaunijas sakaru administrāciju radiomonitoringa jomā strādājošus ekspertus, lai īstenotu pieredzes apmaiņu starp kaimiņvalstīm radiofrekvenču spektra uzraudzības jomā.

Šādi monitoringa speciālistu pieredzes apmaiņas pasākumi laika periodā pirms pandēmijas norisinājās reizi divos gados, rotācijas kārtībā kādā no Baltijas valstīm. Šogad, atjaunojot un turpinot tradīcijas, pasākumu organizē VAS “Elektroniskie sakari”.

Pasākumā piedalīsies kopumā 25 eksperti. Tikšanās laikā tiks pārrunātas aktualitātes un izaicinājumi radiofrekvenču uzraudzības jomā, jaunākās attīstības tendences attiecībā uz darba metodēm un specializēto aprīkojumu. Viens no sanāksmes darba kārtības jautājumiem ir jauna rekomendācija, kuras izstrādi ir iniciējusi VAS Elektroniskie sakari starptautiskās CEPT darba grupas FM 22 ietvaros.

Šādas trīspusējas pieredzes apmaiņas tikšanās stiprina visu trīs Baltijas valstu sadarbību radiomonitoringa jomā un dod iespēju izvērtēt kolēģu darbības sasniegumus, rast jaunas iespējas un inovatīvus risinājumus savas darbības pilnveidošanai un uzlabošanai.