Raidījuma ''Sakarīgi par sakariem'' 2. epizode - Radiosakaru traucējumi

Raidījuma "Sakarīgi par sakariem" 2.epizodes titulslaids ar raidījuma vadītāju Inesi Janovu un raidījuma  viesi Uldi Akmeni
30.01.2023

Piedāvājam noskatīties VAS Elektroniskie sakari veidotā raidījuma “Sakarīgi par sakariem” 2.epizodi “Radiosakaru traucējumi” un uzzināt, kas ir radiosakaru traucējumi, kāpēc tie rodas un kādi mēdz būt biežākie traucējumu iemesli, kā arī gūt ieskatu par traucējumu meklēšanas procesu un kurioziem, ar kādiem VAS Elektronisko sakaru inženieri meklēšanas procesā ir sastapušies.

Radiofrekvenču spektrs - tā ir vide, kuru vienlaicīgi un nepārtraukti savai darbībai – raidīšanai un uztveršanai izmanto dažādas bezvadu sakaru sistēmas.

VAS Elektroniskie sakari uzdevums ir gādāt par esošo un plānoto radiosakaru sistēmu elektromagnētisko saderību jeb darbību bez savstarpējiem kaitīgiem traucējumiem. Tomēr mēs nedzīvojam ideālā pasaulē un radiotraucējumi dažādu iemeslu un apstākļu dēļ rodas.

2. raidījuma viesis - VAS Elektroniskie sakari Radiofrekvenču uzraudzības departamenta Radiokontroles dienesta galvenais speciālists Uldis Akmens.

"Sakarīgi par sakariem" ir Valsts akciju sabiedrības “Elektroniskie sakari” interneta vidē veidots informatīvi izglītojošs sarunu raidījums. Šajā raidījumā caur sarunām un sadzīviskiem stāstiem kopā ar ekspertiem apspriežam tēmas, kurās kāds no VAS ES darbības virzieniem krustojas ar sabiedrībai svarīgiem jautājumiem.