Rīgā norisinājās Austrumu partnerības regulatoru tīkla ietvaros dibinātās spektra ekspertu darba grupas (SEWG) septītā sanāksme

13.12.2018

Šī gada 11.-13. decembrī Rīgā notika Austrumu partnerības regulatoru tīkla ietvaros dibinātās spektra ekspertu darba grupas (SEWG) septītā sanāksme, kuras norisi organizēja Eiropas Komisija un VAS “Elektroniskie sakari”. Sanāksmes darbā piedalījās 28 pārstāvji no Eiropas Savienības valstīm – Latvijas, Lietuvas, Vācijas un Rumānija, kā arī austrumu partnerības valstīm – Baltkrievijas, Ukrainas, Moldovas, Gruzijas, Armēnijas un Azerbaidžānas. SEWG darba grupas mērķi ir spektra izmantošanas jautājumu apspriešana un saderīgu spektra izmantošanas pieeju izstrāde ar austrumu partnerības valstīm. Apskatītais jautājumu loks ietvēra 790-862 MHz un 694-790 MHz joslu izmantošanu mobiliem sakariem un ar to saistīto problemātiku.

Ņemot vērā notikušās izmaiņas SEWG vadības sastāvā, sanāksmē tika aptirpināts jauns grupas vadītājs Roman Kurdadze no Gruzijas un divi vadītāja vietnieki Jorune Mikulenaite no Lietuvas un VAS “Elektroniskie sakari” pārstāvis Juris Rencis.