VAS Elektroniskie sakari aicina skolēnus uz Ēnu dienu

07.03.2023

VAS “Elektroniskie sakari”  ik gadu piedalās Junior Achievement Latvia organizētajā  Latvijas karjeras izglītības programmā Ēnu diena. Arī šis gads nav izņēmums.

Šogad Ēnu diena norisināsies 5. aprīlī. un jau tradicionāli piedāvājam ēnot gan mūsu radiosakaru inženierus (ar specializāciju frekvenču spektra uzraudzības jomā), gan turpinām iepriekšējā gadā aizsākto - rādīt bērniem arī tās profesijas, kas ikdienā ir administratīvs vai tehnisks atbalsts pamatdarbības struktūrvienībām, taču arī strādājot tajās, ir svarīga sakaru nozares un uzņēmuma darbības specifikas pārzināšana.

2023.gadā piedāvātās ēnošanas vakances:

- Radiofrekvenču uzraudzības departamenta radiosakaru inženieris (nokomplektēts);

- VAS ES organizētā Eiropas vadošā 5G ekosistēmas foruma “5G Techritory” programmas vadītājs;

- Attīstības un klientu vadības departamenta direktors;

- Finanšu nodaļas vadītājs;

- Iepirkumu un saimniecības nodaļas vadītājs.

VAS Elektroniskie sakari aicina droši pieteikties skolēnus, kurus interesē sakaru nozare, arī tos, kuri varbūt neplāno kļūt par radiosakaru inženieriem, bet kurus tomēr interesē tehnoloģijas, jo VAS ES darbības joma, lai gan ir ļoti specifiska, tomēr aizraujoša.

Ēnu dienas ietvaros skolēni uzzinās, kāda ir VAS Elektroniskie sakari loma stabilas elektronisko sakaru pakalpojumu tirgus vides uzturēšanā un jaunu elektronisko sakaru tehnoloģiju un jaunu elektronisko pakalpojumu attīstības veicināšanā, kā arī iepazīsies ar katras ēnojamās profesijas nozīmi kopējā ierobežoto resursu pārvaldības mehānismā.

Dienas noslēgumā ikvienam ēnotājam būsim sarūpējuši intelektuāli izklaidējošu aktivitāti aptuveni stundas garumā no VAS Elektroniskie sakari pamatdarbības jomas. “Ēnai” būs ekskluzīva iespēja/uzdevums, izmantojot profesionālu aprīkojumu, noteiktā apvidū sameklēt radiosignāla avotu – tieši tā, kā to ikdienā dara radiosakaru inženieri, meklējot radiosakaru traucējumu iemeslus. Tas ir ļoti aizraujoši!

Skolēn, atrodi sev atbilstošu vakanci un piesakies VAS “Elektroniskie sakari” profilā https://enudiena.lv/apskatit/enu-devejs/1475 !