VAS Elektroniskie sakari demonstrē savas inovācijas pasākumā “Industrijas dienas NBS 2022”

VAS ES demonstrē programmatūras SKUDRA spējas Industriju dienās 2022
27.05.2022

Piektdien, 27. maijā, Ādažu militārajā bāzē pasākuma “Industrijas dienas NBS 2022” ietvaros notika militārās industrijas uzņēmumu produktu un pakalpojumu demonstrācijas.

VAS ES šajā pasākumā piedalījās ar savām, pašu radītājām inovācijām radiofrekvenču izmantošanas uzraudzības jomā: radiomonitoringa programmatūru SKUDRA, kā arī mobilo mērlaboratoriju risinājumu Inovomobilis. 

VAS ES Industriju dienās piedalās jau vairākus gadus, tāpat arī šogad - līdzās teju 40 citiem uzņēmumiem un pētniecības iestādēm, kas darbojas tādās jomās, kā kiberdrošība, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, tekstilizstrādājumu ražošana, šaušanas ieroču aksesuāri, radio komunikācijas, munīcijas un ieroču daļu ražošana, metālapstrāde, pretmobilitātes izstrādājumi, bezpilota lidaparātu sistēmas, militārās kaujas tehnikas un ekipējuma apkope, remonts un tirdzniecība, militārā ekipējuma un apģērbu ražošana, militārā zinātne, pētniecība, inovācijas u.c.

“Industriju dienas NBS 2022” organizē Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Nacionāliem bruņotiem spēkiem un Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federāciju, lai dotu iespēju Latvijas uzņēmumiem iepazīstināt Nacionālos bruņotos spēkus un sabiedrotos ar produktiem un pakalpojumiem, kuri efektīvi varētu tikt pielietoti Nacionālo bruņoto spēku nodrošinājuma un apgādes sistēmā.

Jāatzīmē, ka VAS ES izstrādātā radiomonitoringa programmatūra SKUDRA šādu pielietojumu militārajā sektorā ir atradusi, un šobrīd tiek meklētas jaunas sadarbības iespējas programmatūras funkcionalitātes paplašināšanā.


Foto: NBS štāba virsseržants Gatis Indrēvics