VAS Elektroniskie sakari Ēnu dienā aicina skolēnus iepazīt uzņēmuma darbības jomu un profesijas

Ilustratīvs attēls. Aicinājums uz Ēnu dienu 2024
28.02.2024

VAS Elektroniskie sakari 2024.gada 4. aprīlī Ēnu dienas ietvaros aicina jauniešus ciemos un piedāvā iespēju ielūkoties uzņēmuma darbības aizkulisēs, ēnojot kādu no profesijām. Šogad piedāvāsim iepazīt tādas profesijas kā radiosakaru inženieris ar specializāciju frekvenču uzraudzības jomā, finanšu nodaļas vadītājs un 5G Techritory programmas vadītājs. Tāpat skolēni uzzinās, kāda ir VAS Elektroniskie sakari loma stabilas elektronisko sakaru pakalpojumu tirgus vides uzturēšanā un jaunu elektronisko sakaru tehnoloģiju un jaunu elektronisko pakalpojumu attīstības veicināšanā, kā arī iepazīsies ar katras ēnojamās profesijas nozīmi kopējā ierobežoto resursu pārvaldības mehānismā.

Dienas noslēgumā ikvienam ēnotājam būsim sarūpējuši intelektuāli izklaidējošu aktivitāti aptuveni stundas garumā no VAS Elektroniskie sakari pamatdarbības jomas. “Ēnai” būs ekskluzīva iespēja/uzdevums, izmantojot profesionālu aprīkojumu, noteiktā apvidū sameklēt radiosignāla avotu – tieši tā, kā to ikdienā dara radiosakaru inženieri, meklējot radiosakaru traucējumu iemeslus. Tas ir ļoti aizraujoši!

VAS ES valdes priekšsēdētājs Jānis Bārda: “Mēs ļoti labprāt piedalāmies Ēnu dienā. Mums kā uzņēmumam tā ir lieliska iespēja iepazīstināt ar VAS ES darba vidi un profesijām. Savukārt, jauniešiem, kas jau domā par savu profesionālo dzīves ceļu, tas ir lielisks veids, kā izpētīt un atklāt darba tirgus iespējas un perspektīvas. Pieteikties aicināti skolēni, kurus interesē sakaru nozare - arī tie, kuri varbūt neplāno kļūt par radiosakaru inženieriem, bet kurus tomēr interesē tehnoloģijas, jo VAS ES darbības joma, lai gan ļoti specifiska, tomēr ir aizraujoša.”

Pieteikšanās sākas no 1.marta, un tā norisināsies 3 kārtās. Vakances var aplūkot VAS “Elektroniskie sakari” profilā https://enudiena.lv/apskatit/enu-devejs/1475

 

Kontaktinformācija:

E-pasts: ieva.pengerote@vases.lv


Par VAS ES

VAS “Elektroniskie sakari” (VAS ES) ir valsts kapitālsabiedrība, kas nodrošina valsts ierobežoto resursu - radiofrekvenču spektra un numerācijas pārvaldību. Papildus Elektronisko sakaru likumā deleģētajām funkcijām VAS ES kā akciju sabiedrība nodrošina komercdarbību un piedāvā nozares pieprasījumam un vajadzībām atbilstošus komercpakalpojumus un produktus.