VAS Elektroniskie sakari paraksta sadarbības līgumu ar Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameru par pārrobežu sadarbību 5G ekosistēmas ietvaros

05.07.2021

2021. gada 1. jūlijā VAS Elektroniskie sakari noslēdza sadarbības līgumu ar ‘’Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras Igaunijā, Latvijā, Lietuvā (AHK)’’ pastāvīgo pārstāvniecību Latvijā. Noslēgtais līgums paredz turpmāku Vācijas un Baltijas valstu ciešāku sadarbību 5G un jauno tehnoloģiju ekosistēmas ietvaros.

Līgumu parakstīja VAS Elektroniskie sakari (VAS ES) priekšsēdētājs Jānis Bārda un ’Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras Igaunijā, Latvijā, Lietuvā (AHK)’’ pastāvīgās pārstāvniecības Latvijā izpilddirektors Florians Šrēders. Sadarbība tiks īstenota Eiropas vadošā 5G ekosistēmas foruma ‘’5G Techritory’’ ietvaros.

“Jau ceturto gadu organizējot 5G Techritory, esam apliecinājuši, ka tas vairs nav tikai ikgadējs pasākums, tā ir globāla 5G un jauno tehnoloģiju kopiena Eiropas valstu valdību, mobilo tīklu operatoru, 5G produktu attīstītāju un pētniecības institūtu ciešākai sadarbībai un tālākai reģiona izaugsmei tehnoloģiju jomā. Esam pagodināti, ka Vācijas - Baltijas Tirdzniecības kamera kļūst par šīs kopienas biedru, lai nodrošinātu Vācijas pilnvērtīgu pārstāvniecību šajā nozīmīgajā notikumā un arī turpmāk”, līguma parakstīšanas laikā norādīja VAS ES valdes priekšsēdētājs Jānis Bārda.

Vācija ir viena no vadošajām Eiropas valstīm 5G tīklu un vertikālo sektoru izveides un ieviešanas jomā. Paredzams, ka viens no būtiskajiem VAS ES un AHK sadarbības rezultātiem, izmantojot forumu kā platformu, būs tieši šo svarīgo zināšanu un pieredzes pārnese ekosistēmas ietvaros.

"Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kamera ir lepna būt par 5G Techritory foruma partneri. Pēdējos gados tas ir kļuvis par vadošo 5G forumu Baltijas jūras reģionā. Forums piedāvā uzņēmumiem no Vācijas un Baltijas valstīm unikālu iespēju iniciēt revolucionārus projektus un radīt impulsus tālākai attīstībai," saka Florians Šrēders (Florian Schröder), Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras vadītājs.

Sadarbība tiks īstenota Eiropas vadošā 5G ekosistēmas foruma ‘’5G Techritory’’ ietvaros, kas šogad paplašinās mērogu un notiks vairākas dienas - no š.g. 22. līdz 25. novembrim. Dažādi iesildošie pasākumi norisināsies jau no novembra sākuma, nodrošinot tīklošanās iespējas arī ārpus oficiālā norises laika un liekot pamatu spēcīgas, globālas 5G kopienas izveidei.

 


Par Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameru Igaunijā, Latvijā, Lietuvā (AHK)

Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kamera Igaunijā, Latvijā, Lietuvā (AHK) jau 20 gadu garumā aktīvi atbalsta ārējos ekonomiskos sakarus starp Vāciju un Baltijas valstīm. AHK ir biroji Tallinā, Rīgā un Viļņā, un kameras biedru skaits ir vairāk nekā 400. Vienotā servisa tīklā AHK atbalsta vācu uzņēmumu ienākšanu Baltijas valstu tirgos, kā arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas uzņēmumiem palīdz apgūt Vācijas tirgu.

Kamera cieši sadarbojas ar uzņēmējiem, nozaru asociācijām un valdības institūcijām Baltijas valstīs, kas dod iespēju iegūt vienmēr aktuālu informāciju par vācu uzņēmēju iespējām Baltijas valstīs, kā arī par Vācijas un Baltijas valstu ekonomisko sadarbību. AHK ir pirmais pieturas punkts vācu uzņēmējiem, uzsākot savu uzņēmējdarbību Baltijas valstīs.

Par “5G Techritory”

“5G Techritory” ir Eiropas vadošais 5G ekosistēmas forums, ko jau ceturto gadu organizē VAS “Elektroniskie sakari” sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un LMT. Šogad forums paplašinās mērogu un notiks vairākas dienas - no 22. līdz 25. novembrim.

‘’5G Techritory’’ ir platforma 5G tehnoloģiju sekmīgai attīstībai un komercializācijai, lai sekmētu Eiropas ekonomisko konkurētspēju un izaugsmi. Forums pulcē viedokļu līderus, korporāciju vadītājus, zinātniekus un politikas veidotājus no visas pasaules. 2020. gada forumā piedalījās vairāk nekā 2050 dalībnieku no 107 valstīm un 202 augsta līmeņa runātāji no 32 valstīm. Pasākums saņēmis trīs starptautiskus apbalvojumus.

Dalība forumā ir bez maksas. Nepieciešama iepriekšēja reģistrācija - www.5GTechritory.com