VAS Elektroniskie sakari TAIEX projekta ietvaros viesojas Gruzijas sakaru administrācijas pārstāvji

Gruzijas regulatora pārstāvjiem demonstrē radiomonitoringa iespējas
10.06.2022

2022. gada 7.-8. jūnijā Eiropas Komisijas izveidotās sadarbības programmas TAIEX projekta “Expert Mission on Frequency Management - Fixed and Mobile Monitoring Stations” ietvaros VAS Elektroniskie sakari (VAS ES) pieredzes apmaiņas vizītē Rīgā viesojās Gruzijas Nacionālā sakaru regulatora GNCC (Georgian National Communication Commission) pārstāvji.

Vizītes laikā VAS ES eksperti: Radiofrekvenču uzraudzības departamenta direktors Māris Aleksandrovs, Radiokontroles dienesta galvenais speciālists Uldis Akmens un Radiomonitoringa dienesta galvenais speciālists Ilmārs Lazdiņš dalījās savās zināšanās un pieredzē, kā arī iepazīstināja Gruzijas kolēģus ar VAS ES izveidoto radiofrekvenču uzraudzības sistēmas infrastruktūru, fiksētā un mobilā radiomonitoringa iespējām, tās demonstrējot praktiski.

Gruzijas Nacionālā sakaru regulatora pārstāvjiem bija iespēja iepazīties arī ar mūsdienīgiem radiomonitoringa sistēmas ieviešanas mehānismiem un rīkiem, tostarp VAS ES izstrādāto programmatūru SKUDRA un tās iespējām radiomonitoringa procesa automatizācijas nodrošināšanā.

TAIEX ir Eiropas Komisijas izveidots Tehniskās palīdzības un informācijas apmaiņas instruments, kas sniedz atbalstu valsts pārvaldes iestādēm ES normatīvo aktu piemērošanā un dod iespēju dažādu valstu iestādēm, kuras darbojas vienā jomā, iepazīties un pārņemt citu valstu labo praksi. Ekspertu misijas ir viens no zināšanu pārneses un pieredzes apmaiņas modeļiem.

VAS Elektroniskie sakari misija šajā projektā - balstoties uz savu kompetenci un padziļinātajām zināšanām radiofrekvenču pārvaldības jomā, sniegt informatīvu atbalstu un vadlīnijas citu valstu sakaru regulatoriem, lai veicinātu mūsdienīgas, starptautiskām rekomendācijām atbilstošas radiofrekvenču uzraudzības sistēmas izveidošanu un ieviešanu.

VAS ES šajā projektā piedalās jau vairākus gadus un līdz šim ir notikusi VAS ES ekspertu dalīšanās pieredzē ar Kosovas, Moldovas un Gruzijas sakaru administrācijām.