Radioamatieru eksāmens 08.09.21

Radioamatieru eksāmens
09.09.2021

2021. gada 8. septembrī, VAS ES telpās notika radioamatieru eksāmens. Bija pieteikušies 3 reflektanti iesācēja radioamatiera eksaminācijas apliecības iegūšanai. Visi eksāmenu nokārtoja.

Apsveicam un novēlam uzkrāt praktisko pieredzi un zināšanas, lai turpinātu ceļu uz meistarību un paaugstinātu kategoriju!

Nākamais radioamatieru eksāmens norisināsies 2021. gada 1.decembrī.

Par radioamatieri var kļūt jebkurš cilvēks - neatkarīgi no vecuma, dzimuma un izglītības. Lai to izdarītu, jānokārto radioamatieru eksāmens. Iesācēju radioamatieru valsts eksāmena jautājumi ir sagatavoti atbilstoši CEPT ERC 32.ziņojuma 2.pielikumam “Iesācēja radioamatiera eksāmena programma”, kurā atspoguļots jautājumu tehniskais saturs un uzskaitītas tēmas, un ar tām var iepazīties šeit (VAS ES Radioamatieru eksaminācijas kārtības 3.pielikumā: https://bit.ly/3tDuKu3

Citi materiāli, kas dod kopēju priekšstatu vai ir noderīgi kā informācijas avoti, gatavojoties eksāmenam:

  • Ministru kabineta 2016. gada 9.augusta noteikumi Nr.259 “Radioamatieru radiostaciju būvēšanas, ierīkošanas un lietošanas, kā arī radioamatieru apliecības saņemšanas kārtība;
  • Radioamatieru eksaminācijas kārtība;
  • Palīgmateriāls radioamatieriem drošības tehnikā, pieejams https://bit.ly/3BVtSnE

Grāmata “Radioamatierisms un amatieru radiosakaru prakse jautājumos un atbildēs” https://bit.ly/3k43EZT

Informējam, ka VAS ES organizē arī radioamatieru seminārus, kuros semināra dalībniekiem ir iespēja iegūt informāciju par radioamatieru dienestu, vērot, kā notiek radioamatiera praktiskais darbs ēterā un pārbaudīt savas zināšanas, kārtojot radioamatieru eksāmenu testa režīmā. Ar piedāvājumu var iepazīties šeit https://www.vases.lv/lv/content/radioamatieru-seminars un par semināru norises datumiem lūdzam sekot informācijai mūsu mājas lapā.